Skyr
Hvad er skyr ? Det blev jeg spurgt om en del gange her for det sidste.
Så her kommer der lidt info:
Skyr er et traditionelt islandskmejeriprodukt. Skyr er et fedtfattigt (0,2 procent), syrnet mælkeprodukt med et meget højt indhold af protein. Smagen er frisk og syrlig. Pga. det store proteinindhold er skyr meget mættende.
Produktet kan købes i supermarkeder og specialforretninger. I Danmark produceres skyr af Arla Foods, Løgismose Mejeri og på Thise Mejeri, der laver det på licens fra det islandske AGRICE ehf. Det islandske mejeri har pga. det begrænsede antal køer på Island ikke mulighed for at eksportere produktet.
På grund af skyrs høje proteinindhold og lave fedtprocent bruges det ofte i mad af folk, der ønsker vægttab. (eller sundere livsstil ;))
Skyr findes i forskellige smagsvarianter.
Jeg må dog indrømme, at jeg holder mig til den neutrale variant og så varierer den med proteinpulver, frugt osv.
Næringsværdi per 100 g
Energi 270 kJ
Protein 11 g
Kulhydrat 3,5 g
heraf sukkerarter 3,5 g
Fedt 0,2 g
heraf mættede fedtsyrer 0,1 g
Kostfibre 0 g
Natrium 0,06 g
Håber jeg (&wiki) gjorde jer lidt klogere 😀
Ingen kommentarer endnu